joi, 17 aprilie 2008

Mesothelioma



In this video a medical doctor explains mesothelioma stages, mesothelioma types, mesothelioma symptoms, and mesothelioma diagnosis. Most importantly mesothelioma treatments are discussed. This is the first mesothelioma video in a new series of videos aimed at providing the most comprehensive information possible to patients of mesothelioma and their families. Other videos in the series may contain information on how people receive financial compensation for medical bills, pain management techniques, medical related hospitals and doctors, and helpful guides on what to do after diagnosis. We sincerely hope you learn something from our mesothelioma videos and thank you for watching.

Mesothelioma este o forma de cancer care este in majoritatea cazurilor provocata de expunerea la azbest. In cancerul Mesothelioma, celulele maligne se dezvolta in mesothelium, o membrana protectoare care acopera majoritatea organelor interne.
Cea mai des intalnita forma de Mesothelioma este localizarea cancerului in pleura, o membrana protectoare care acopera plamanii.
Dar Mesothelioma poate aparea si pe peritoneum (situat in cavitatea abdominala sau pe pericard (sacul care acopera inima).

Mesothelioma este provocata de azbest
Majoritatea persoanelor care s-au imbolnavit de mesothelioma are meserii care presupune lucrul intr-un mediu unde pot inhala particule de azbest sau este vorba de oameni care au fost expusi prafului sau fibrelor de azbest in alte imprejurari, precum persoane care se ocupa de curatarea hainelor celor care lucreaza in asemenea medii toxice sau si-au familii intregi care si-au renovat casa cu produse care contin azbest.

Simptome ale cancerului Mesothelioma
Spre deosebire de cancerul pulmonar, nu exista nici o dovada stiintofica care sa probeze faptul ca intre aparitia cancerului mesothelioma si fumat ar fi vreo legatura.
Simptomele in mesothelioma pot intarzia sa apara chiar si 20 ori chiar 50 de ani de la expunerea la particule de azbest.
Respiratia bolnavilor devine scurta si sacadata, apare tusea iar durerile din piept datorate acumularii de lichid in pleura sunt adesea simptome ale cancerului mesothelioma.
Simptomele cancerului mesothelioma situat in cavitatea peritoneului includ: scaderea in greutate, dureri abdominale, uneori anemie si febra.


Mesothelioma care afecteaza pleura poate cauze urmatoarele simptome:
- dureri in capul pieptului
- respiratie ingreunata, scurta si sacadata
- oboseala permanenta
- anemie
- tuse


Mesotlelioma in cavitatea abdominala produce urmatoarele simptome:
- dureri abdominale
- ascite sau acumularea de fluide in abdomen
- scaderea in greutate

In cazuri grave apar urmatoarele simptome:
- tromboflebite
- hemoragii ale diferitelor organe interne
- paloare, ingalbenirea pielii si a scleroticii
- hipoglicemie
- embolie pulmonara

Mesothelioma nu invadeava oasele sau creierul.
Tumorile pleurale se instaleaza d eobicei pe o singura parte a plamanului.
Diagnosticarea in mesothelioma este deseori deosebit de dificila, deoarece simptomele sunt foarte asemanatoare cu cele ale altor boli.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu