marți, 15 aprilie 2008

Fujitsu prezintă un laptop în carcasă de lemn


Acesta ar putea fi laptopul viitorului, prietenos cu mediul. Fujitsu a anunţat că va lansa în cursul acestei săptămâni un laptop a cărui carcasă este făcută din lemn, care înlocuieşte materialele tradiţionale: plastic sau metal.


Laptop-ul, care este numai un prototip, are o carcasă realizată din lemn de cedru şi anumite alte componente făcute din bio-plastic. Este vorba despre un material realizat din surse alternative, precum ulei vegetal, în locul petrolului folosit pentru a obţine plasticul tradiţional.

Laptopul poartă mărcile Fujitsu şi Monacca, o echipă de design japoneză care se specializează în produse din lemn. Monacca a pus deja în vânzare pe internet, prin intermediul site-ului său lansat de curând, mobilier şi pungi realizate din lemn, şi a lansat un sistem desktop cu o carcasă de lemn.

Dacă este posibil ca sistemele care au carcase din lemn să nu fie pregătite pentru comercializare, Fujitsu foloseşte deja bio-plasticul în laptopurile sale. În 2002 a început să studieze modul în care poate folosi porumbul pentru a produce bio-plastic, iar rezultatele acelui proiect pot fi văzute acum pe rafturile magazinelor din Japonia. Laptopul Biblo NX95, de la Fujitsu, are o carcasă realizată 30% din bio-plastic.

Cele două computere vor fi expuse la evenimentul Japan Design 2008, care va avea loc la în cadrul Salonului de la Milano

Ce parere aveti despre acest laptop? Mi-e personal mi-ar place sa am unul doar pentru design, deoarece banuiesc ca este mai greu.
Voi ce credeti?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu